Saturday, December 8, 2018

Ada apa dengan Shaklee

07072011-08122018 lebih kurang 6 tahun blog ni menyepi. Last post bertajuk ingat 2 perkara & lupa 2 perkara.

Semoga 6 tahun ni juga ade sedikit saham pahala yang dikutip dari blog ni yang memberi manfaat buat pembaca di luar sana.

Untuk come back ni PU aka pak ustaz (nama pena yang diguna pakai sebelum ni penulis) nak sentuh sedikit tentang Shaklee. Ada apa dengan Shaklee?)

Produk Shaklee memang tak asing lagi bagi pengguna-pengguna produk kesihatan.

Bagi mereka yang tak pernah ambil tahu tentang produk kesihatan semestinya tak tahu dan tak nak tahu pun pasal Shaklee ni.

PU pertama kali tahu pasal Shaklee ni masa belajar di Mesir dulu. Ada kawan yang tempah Shaklee ni dari Malaysia.

Masa tu memang buat tak tahu je pasal Shaklee ni. Sebab waktu tu tengah sihat lagi dan rasa takde kepentingan pun makan vitamin ni.

Sampai la akhir tahun lepas, PU disahkan oleh doktor bahawa PU terkena penyakit ekzema. Ayat suspen je kan. Haha.




Derita jugak la sebenarnya ekzema ni. Selalunya baby je yang kena kan. Orang dewasa ni jarang-jarang.

Beberapa kali jugak la ulang-alik klinik pakar kulit untuk proses penyembuhan. Tapi kecewa sebab still naik ekzema tu lepas ubat habis.

Duit beratus-ratus habis setiap kali TCA. Habis je ubat ekzema tu datang balik. Sedihkan. Ubat yang diberi pulak jenis steroid. Tak bagus untuk badan.

Mulai dari situ la PU tekad nak kuatkan imun badan dengan cara makan vitamin c. Kebetulan waktu tu isteri ade beli produk Shaklee ni untuk banyakkan susu.

Maklum la anak kembar. Dalam set menyusu tu ade Vitamin C Sustained Release. PU pun tumpang makan sekali.

Alhamdulillah lepas dah konsisten makan vitamin C + Vitalea + Herbal Blend untuk sapu dan jaga pemakanan, ekzema PU semakin ok dan tak teruk dah macam awal-awal kena dulu.




Berkesan jugak la produk Shaklee ni. Dari situ la PU mula berkenan dan orang kata jatuh hati la Dengan Shaklee ni dan tekad untuk konsisten guna. 

Shaklee ni supplemen dan bukan ubat tau. Bermakna supplemen ni lebih kepada untuk pencegahan penyakit la.

Lepas 5-6 bulan guna Shaklee ni, baru tahu boleh berbisnes dengan Shaklee rupanya. 

Memang waktu tu tengah tercari-cari benda apa yang boleh dibuat untuk tambah pendapatan. 

Bila tahu je, terus contact master Nur Zahirah selaku upline kepada isteri PU. Master Ira ni la yang guide PU cara berbisnes dengan Shaklee.

Bisnes dengan Shaklee ni memang kena kuat usaha. Kuat usaha in Shaa Allah akan membuahkan hasil yang kita impikan.

Alhamdulillah setakat join bisnes Shaklee ni, antara perubahan diri PU ialah banyak ilmu pasal bisnes PU tahu. Cuma belum diaplikasikan sepenuhnya.

Banyak PU belajar erti kegigihan dalam mengejar impian oleh mentor-mentor dalam Shaklee ni. 

Tiada yang mustahil sebenarnya dalam dunia ini bila kita kuat usaha dalam masa yang sama Allah mengizinkan kita untuk mencapai impian yang kita nak

Dengan Shaklee alhamdulillah kesihatan PU lebih baik dengan izin Allah. On progress untuk jadikan Shaklee ni sebagai sumber pendapatan yang kedua in Shaa Allah.

Korang doakan ye. Kalau korang nak stay sihat atau korang nak tambahkan pendapatan tapi tak tahu cara macamana boleh contact PU. 

PU cuba bantu sebaik yang boleh. Yang penting kemahuan dan kesungguhan korang tu tinggi. 

Shaklee adalah antara produk kesihatan yang terbaik untuk korang stay sihat dan platform terbaik untuk jana pendapatan.

Tak percaya? Silakan lihat mereka yang dah lama dan setia dengan Shaklee. Korang pasti akan teruja.

Kalau korang nak cuba shaklee, boleh tanya tanya PU la. Ada nombor di bawah. Terima kasih 😀

Salam ukhwah,
PU
+6013-479 5721

30 Rabiulawal 1440 - 08 Disember 2018
2:30 p.m
Setia Alam, Shah Alam, Malaysia

8 Responses to “Ada apa dengan Shaklee”

Nur Zahirah said...

Alhamdulillah. Seronok baca. ��

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...